Szőnyegtisztítás

Szőnyegtisztítás

Vajda Márk

Szőnyegtisztítás Kecskemét

tiszta szőnyeg, rendes ház

Az otthonainkban található szőnyegek az előszobán át, a nappalin keresztül a hálószobáig minden egyes helyiségbe elkísérnek minket. Annak ellenére, hogy napjaink szőnyegeire leginkább dekorációs elemként gondolunk, sokan zajcsökkentés, biztonságnövelés, vagy komfortfokozás céljából vásárolnak ilyesmit. Felhasználási módtól függetlenül kijelenthetjük, hogy a szőnyegekre nehezedő nyomás az év 365 napján jelen van, és sokszor szó szerint állniuk kell a sarat. A hősies helytállást egyaránt elvárhatjuk az exkluzív, a modern, vagy éppen a klasszikus kivitelben legyártott daraboktól. Praktikum szempontjából nagyon fontos, hogy a szőnyegek mélyebb rétegeiben megkötik a porszemcséket, és ezzel csökkentik a szálló por koncentrációját a lakásban. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a lakásban található összes porral meg tud birkózni egy szőnyeg, de nagy segítséget jelent a tisztaságért folytatott küzdelem során. A por azonban nem a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy elérkezett a szőnyegtisztítás ideje, hiszen gyakran találkozhatunk egyéb foltokkal és makacs szennyeződésekkel. Az utóbbi kategóriába érthetjük a sarat, vörösbort, tintát vagy akár a rágógumit is. Ezeket foltmentesen eltakarítani kifejezetten nehéz, és minden praktika ellenére számos háziasszony bicskája beletört már a kísérletezésbe. Jobb esetben a különböző házi megoldások nem okoztak kárt a szőnyegben, de számos olyan esetet is ismerünk, ahol a drága dísztárgy a kukában végezte. Az előbbi verzió során csak az időnket vesztegettük el, de az utóbbiban már sajnos egy kisebb-nagyobb pénzösszeget is kidobtunk az ablakon. Ezt a pénzkidobást nagyon könnyen elkerülhetjük, ha egy megbízható szakemberre bízzuk a szőnyegtisztítást.

Szőnyegtisztítás Kecskemét

Miért van szükség szakemberre?

Az mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy esztétikai és higiéniai okokra vezethető vissza a szőnyegtisztítás igénye. Nagyon sokan azonban abba a hitbe ringatják magukat, hogy a szőnyegtisztítás annyira egyszerű, hogy azzal otthon, saját kezűleg is meg tudnak birkózni. Ez annak köszönhető, hogy számtalan szőnyegtisztító praktika kering az interneten és a boltok polcai is roskadoznak a különböző tisztító szerektől. Az otthoni eszközpark, a kereskedelmi forgalomban kapható csodaszerek és a rutintalan kezek végeredménye – a legjobb esetben is – kérdőjeles. A kifejezetten nagy értéket képviselő, vagy nagyon szeretett szőnyegek esetében még inkább érdemes szakértői segítséget kérni. Ez utóbbi megállapítást érdemes egy analógia segítségével alátámasztani: ma már szinte teljesen természetes, hogy a legtöbb háziasszony inkább egy fodrászra bízza hajkoronájának karbantartását és nem a férjére. Az előbbi esetben borsos összeget fizetünk ki, de evidenciaként kezeljük a nekünk tetsző végeredményt. Az utóbbi esetben szintén bízhatunk a csodában, de a megspórolt összeg vélhetően nem áll majd arányban az okozott kárral. Ennek a kis történetnek a lényege tehát, hogy egy professzionális szolgáltatótól elvárhatjuk a minőséget. Emellett azonban hangsúlyozni kell azt is, hogy a szőnyegtisztításra elpazarolt időt vélhetően sokkal hasznosabban is el tudjuk tölteni. Végül, de nem utolsó sorban: egy tisztítás technológiai szakember nem csak tapasztalattal, hanem minden szükséges eszközzel is fel van vértezve.

Szőnyegtisztítás Kecskemét

Mikor van szükség szőnyegtisztításra?

Ökölszabályként elfogadhatjuk, hogy évente egy alkalommal van szükség szőnyegtisztításra. Ezt érdemes egybekötni a lakás tavaszi nagytakarításával, de szükség esetén akár ettől eltérő alkalomra is lehet azt időzíteni. Az olyan otthonokban, ahol állatot tartanak, vagy nagyvárosok forgalmas csomópontjaihoz közel élnek, érdemes a nagyobb terhelés miatt akár többször is kitisztíttatni a szőnyeget. Emellett felmerülhet az “on-demand” jellegű tisztítási igény is, amelyre abban az esetben kerülhet sor, ha valami váratlan esemény szennyezi be a szőnyeget. A ló túloldalára viszont nem érdemes átesni, hiszen még a gép szövésű szőnyegek is viszonylag érzékenyek és minden tisztítás során valamelyest kopnak. Emiatt kifejezetten ellenjavalt a szőnyegek havi gyakoriságú, ipari szintű takarítása.

Szőnyegtisztítás Kecskemét

Szőnyegtisztítás árak

(a) Szőnyegtisztítás 10 m2 alatt – 990Ft/m2
(b) Szőnyegtisztítás 10 m2 felett – 790Ft/m2

Foglaljon időpontot online!

Matrac tisztításAutó kárpittisztítás
Szolgáltatásaink