GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

1./ A kárpittisztítás utáni száradás mennyi időt vesz igénybe?

A kárpittisztítást követő száradási idő szobahőmérsékleten (21 °C) átlagos páratartalom mellett 4 – 8 órát igényel attól függően, hogy normál bútorkárpitról vagy textilbőrről van szó.

2./ Bármilyen folt 100 százalékban eltávolítható a kárpitból?

Az általunk foglalkoztatott szakemberek minden esetben az elérhető legjobb eredményre törekszenek, de végeredmény tekintetében nem szavatolható az összes folt 100 százalékos eltávolítása. Sajnos még ma is vannak olyan esetek, amelyekre a köznyelv viccesen az „ecetes ollót” javasolja.

3./ Kombinálhatom a különböző tisztítási szolgáltatásokat? Például autó kárpittisztítást a szagtalanítással?

Természetesen! Külön örömmel tölt el bennünket, ha több szolgáltatást is rendel tőlünk.

4./ Kényes felületen, például laminált padlón végre tudják-e hajtani a szőnyegtisztítást?

Természetesen! Amennyiben szőnyegtisztítást igényel, meg tudjuk oldani a kárpit nedvesítés nélküli tisztítását is. Ennek köszönhetően

még az olyan kényes felületek, mint a laminált padló is sértetlenek maradnak.

5./ A tisztítást követően mennyi idő alatt szárad meg a szőnyeg?

Amennyiben vizes tisztítást is alkalmazni tudunk, akkor átlagosan 3 – 6 óra száradási idővel érdemes számolni. Ezt befolyásolhatja a szobahőmérséklet, valamint a szellőztetés mértéke is – alacsonyabb hőfokon, magas páratartalom és gyenge szellőzés mellett a száradási idő is hosszabb lehet.  

6./ Károsodhat-e a szőnyeg a tisztítás során?

Egyes szőnyegtípusok esetén a forró víz kifejezetten ártalmas lehet. Erre nagyon jó példa a selyem, valamint a kézi szövésű ún. perzsa szőnyegek. Mivel minden esetben a legoptimálisabb tisztítógép beállításokat alkalmazzuk, így az anyagot csak a szükséges mértékben vesszük igénybe. Érdemes ezt egyszerű mosásként felfogni, amelynek során elkerülhetetlen a ruhák bizonyos mértékű fakulása, kopása. Mivel éves szinten egy, maximum két alkalommal kerül sor a szőnyegek „mosásra”, így a kopás szabad szemmel nem lesz látható.

7./ Egy 8. emeleti panellakásban élek, így nem tudok vizet és áramot biztosítani az autóm kárpittisztításához. Ebben az esetben is igénybe tudom venni a szolgáltatásukat?

Természetesen! A legideálisabb esetben a megrendelő biztosítja a kárpittisztításhoz szükséges vizet és elektromos áramot, de felkészültünk az optimálistól eltérőhelyzetekre is. Az utóbbi esetben nagyon fontos, hogy a megrendeléssel egyidejűleg jelezze számunkra az akadályozó tényezőket, amelyre szakértőnk a legmegfelelőbb kompromisszumos megoldást fogja kínálni.  

8./ Amennyiben otthonomban, vagy annak közelében nem megoldható a kárpittisztítás, akkor egyéb helyen is el tudják végezni azt?

Az egyedi helyzetek egyedi megoldásokat kívánnak, így nagyon fontos, hogy a fenti helyzetben a megrendelő előre jelezze a problémát, amelyre a legmegfelelőbb megoldási javaslattal tudunk majd szolgálni.

9./ Károsodhat az autó elektronikája, ülésfűtése a kárpittisztítás során?

Amennyiben szakemberünket bízza meg a tisztítással, akkor a válaszunk: természetesen nem! Ez annak köszönhető, hogy szakembereink pontosan tudják merre helyezkednek el az érzékeny fűtőszálak, és ennek megfelelően állítják be a kárpittisztító nyomásszabályozóját. 

10./ Bármilyen matracot ki tudnak tisztítani, legyen szó rugósról, memóriahabosról, vagy akár kókuszbetétesről?

Természetesen! Bármilyen ágybetét és matrac esetében biztosítjuk, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett az elérhető legjobb eredmény elérése a célunk. Számunkra nem újdonság az sem, ha gyapjú rátétes, vagy esetleg belső elektromos fűtésű matracról van szó.

11./ Mikor érdemes a matracokat tisztítani?

A matrac tisztítás évszakfüggetlen, vagyis szíves megrendelését bármikor készségesen fogadjuk. Azzal azonban érdemes számolni, hogy a száradáshoz szükséges optimális feltételeket sokkal egyszerűbb nyári időszakban garantálni, hiszen ilyenkor a hőmérséklet is magasabb és a páratartalom is alacsonyabb. Ez azt jelenti, hogy noha bármikor el tudjuk végezni a tisztítást, a száradási idővel minden esetben kalkulálni kell. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a 12 óráig kitisztított ágybetétek már aznap este használatba vehetőek.

12./ A matracon makacs folt (pl.: vér, vizelet, izzadtságfolt) jelent meg. Ezeket is el tudják távolítani?

A folteltávolítás hatékonysága nagy mértékben függ attól, hogy azoknak mennyi idejük volt beszáradni. Minél hosszabb ideje száradnak, annál inkább kérdéses a 100 százalékos folteltávolítás. Ezen kívül az sem mindegy, hogy egy felnőtt embertől, vagy egy gyermektől származik a hátrahagyott folt, hiszen a fiatalok szervezetében még jóval kevesebb méreganyag tartalmaz. Ennek köszönhetően a gyermekek „baleseteit” könnyebben el tudjuk távolítani.

Zárszó

Munkánk során a tökéletes végeredményre törekszünk. Ez azonban – egyszerű természettudományi korlátok miatt – nem jelenti azt, hogy minden egyes esetben 100 százalékos el tudjuk távolítani az adott foltot. Az autotisztito.hu egyetlen dolgot ígérhet: minden megteszünk a maximális ügyfélelégedettség érdekében.