Matrac tisztítás

Matrac tisztítás

Vajda Márk

Matrac tisztítás Kecskemét

egyharmad

Az életünk egyharmadát alvással töltjük el, így ennek az egyharmadnak meghatározó elemévé válik az a felület, ahol álomra hajtjuk a fejünket. Ez a felület – optimális esetben – egy gondosan kiválasztott, minőségi matrac. Ennek kiválasztása azonban időigényes feladat, hiszen számos egyedi igénnyel is számolni kell. Összességében mégis azt mondhatjuk, hogy napjainkban egyre tudatosabban választunk magunkat ágybetétet. Ezt követően sokan abba a hitbe ringatják magukat, hogy a vásárlástól számított egy-két évtizedre letudták a matrac-gondokat. Ilyenkor megfeledkezünk arról, hogy az ágybetét is egy használati eszköz, amelynek bizonyos fokú odafigyelésre, ápolásra és törődésre van szüksége. Ennek intenzitása egyaránt függ az igénybevétel mértékétől és az előállítás során felhasznált anyagok milyenségétől.

Matrac tisztítás Kecskemét

esztétika és higiénia

Első sorban higiéniás, másod sorban pedig esztétikai okokra vezethető vissza a matrac tisztítás igénye. Utóbbi esetében könnyen rávehetjük magunkat a halogatásra, mivel egy lepedővel viszonylag egyszerűen elfedhetjük a balesetek szemmel látható eredményeit. A higiéniai okok viszont kiemelten fontosak a légúti megbetegedések, vagy az allergiás reakciók megelőzése és kezelése során. Ugyanis az ágybetétek igazi tenyésztő telepei a poratka nyájaknak, amelyek az elhalt emberi hámsejtjeinkkel táplálkoznak. Ezzel önmagában még nagy probléma nem is lenne, de az már sokkal kellemetlenebb, hogy ürüléküket is ott hagyják hátra, ahol ettek. Vagyis a poratkák nem fáradnak ki a mellékhelyiségbe, hogy ott könnyítsenek magukon, hanem ott végzik el a dolgukat, ahol éppen a szükség hajtja őket. Emiatt a mikroszkopikus méretű székletet annál nagyobb koncentrációban lélegezzük be, minél régebben volt kitakarítva az adott matrac. A poratkák mellett viszont sokkal akutabb probléma is felütheti a fejét az ágyi poloska személyében. Ez a Közel-Keletről származó rovar emberi vérrel (is) táplálkozik, és szúnyogcsípéshez hasonló irritált bőrfelületet hagy maga után. További rossz hír, hogy Magyarországon 1997 óta emelkedik az ágyi poloskával fertőzött területek száma, hiszen az irtása jóval nehezebb feladat, mint megtelepedésének megelőzése. Mivel Magyarországon hagyományosan alig fordítunk figyelmet a károkozók terjedésének megelőzésére, így sokszor kénytelenek vagyunk a problémát direkt módon kezelni.

Matrac tisztítás Kecskemét

Bízza szakemberre!

Számos otthon összelöttyinthető csodaszer receptje kering az interneten, és a háztartásban található alacsony teljesítményű porszívóba vetett bizalom is túl nagy. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószerek hatékonyságát maga az eredmény fogja majd megkérdőjelezni. További probléma, hogy az otthoni porszívó látványos munkája a szövetek közötti mélyrétegekben már nem fogja éreztetni hatását. A matrac tisztítást érdemes a lehető legkomolyabban venni, hiszen ahogy fentebb is leírtuk: életünk egyharmadát ezeken töltjük el. Amennyiben felvállaljuk a nagyobb egészségügyi kockázatot, akkor jobb esetben csak magunkat, rosszabb esetben az egész családot veszélyeztetjük. A semminél természetesen többet ér az, ha legalább saját kezűleg megpróbáljuk az ágybetétet kitisztítani, de az biztos eredmény elérése érdekében érdemes szakemberre bízni ezt a feladatot. A szakember ugyanis rendelkezik a megfelelő rutinnal, és a tisztítás elvégzéséhez szükséges eszközökkel is fel van vértezve. Végül, de nem utolsó sorban érdemes azt az érvet is felhozni a szakemberek mellett, hogy a legnagyobb értékünket, az időnket spórolják meg számunkra.

Matrac tisztítás Kecskemét

Mikor van rá szükség?

Az ágybetéteket az év 365 napján használjuk, és ez az igénybevétel nem tűnik el nyomtalanul. Annak érdekében, hogy áldásos tulajdonságaikat a lehető leghosszabb ideig élvezhessük, érdemes legalább évente egy alkalommal alaposan kitisztíttatni matracainkat. Emellett azonnali tisztítást javaslunk abban az esetben, ha egy korábban soha nem karbantartott darabról van szó, vagy esetleg valamilyen “baleset” (pl.: vérfolt, erős izzadság folt, stb.) eredményét kell eltávolítani.

Matrac tisztítás Kecskemét

Matrac tisztítás árak

(a) Egyszemélyes matrac (mindkét oldal) – 4.990Ft
(b) Kétszemélyes matrac (mindkét oldal) – 9.990Ft
(c) Heverő – 4.990Ft
(d) Franciaágy – 9.990Ft

Foglaljon időpontot online!

Kanapé tisztításSzőnyegtisztítás
Szolgáltatásaink